ΜΟΥΡΟ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ
2,99 €
Εποχές Σποράς: Άνοιξη, Χειμώνας
Ομάδες Λαχανικών: Άλλα Λαχανικά
Σειρές Σπόρων: James Wong's Homegrown Revolution
Αγγλική Ονομασία | INCAS BERRIES Physalis peruviana |
---|---|
Αριθμός Σπόρων στη Συσκευασία | 11 |
Χρόνος Παράδοσης (σε Ημέρες) | 3 |
Ιαν | Φεβ | Μάρ | Απρ | Μάι | Ιούν | Ιούλ | Αύγ | Σεπ | Οκτ | Νοέ | Δεκ | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Σπορά | ||||||||||||
Ανθοφορία/Συγκομιδή |
Πολύ εύκολο να καλλιεργηθούν. Οι πιθανότητες είναι να έχετε δει αυτήν την Νοτιοαμερικανική λιχουδιά ως γαρνίρισμα σε ακριβά πιάτα σε σικ εστιατόρια, ή σε μικρές, πολύ ακριβές συσκευασίες στα ράφια των σούπερ μάρκετ! Αν ναι, τότε δικαίως δεν θα σας περνούσε από το μυαλό ότι αύτο το παράξενο μούρο μπορεί να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα. Προέλευση: Νότια Αμερική. Λατινική ονομασία: Physalis peruviana. Τυλιγμένα στη δική του, σαν χάρτινη, φυσαλίδα. Η λιχουδιά των Ίνκας που απρόσμενα ευδοκιμεί, δίνοντας φρέσκα μούρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Γεύσεις, όπως: φραγκοστάφυλο, ακτινίδιο, ανανά, πορτοκάλι. Αναγνωρίσιμα σε ζαχαροπλαστεία, αυτά τα λαμπερά χρυσά μούρα, καθένα τυλιγμένο στη δική του «χαρτίνη» φυσαλίδα, είναι μία από τις πιο trendy γαρνιτούρες. Επίσης γνωστό ως το Cape Φραγκοστάφυλο (αν και προέρχεται από ηψίπεδα του Περού), το χρυσό μούρο, ή απλά με το όνομα του γένους «Physalis», αυτές οι κεχριμπαρένιες μπάλες έχουν μια πλούσια γεύση ώριμων φραγκοστάφυλων με έναν υπαινιγμό γεύσεων τροπικών φρούτων, που ακολουθείται από μια ευχάριστη πικρή γλυκιά επίγευση. Σπορά: Φεβρουάριος-Απρίλιος. Συγκομιδή: Αύγουστος-Οκτώβριος.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΒΡΩΣΗ ΤΟΥΣ: Από τα τέλη του καλοκαιριού και αρχές του φθινοπώρου τα φυτά θα έρθουν σε παραγωγή. Όταν τα μούρα είναι ώριμα πέφτουν στο έδαφος, οπότε δεν θα αγωνιάτε για το πότε ακριβώς είναι η σωστή στιγμή για τη συγκομιδή , το φυτό το κάνει για σας.
Το εσωτερικό τους έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πηκτίνη, έτσι ώστε να είναι ιδανικό για την παρασκευή μαρμελάδων και γλυκών του κουταλιού. Κλειστά στη δική τους ατομική φυσαλίδα, τα μούρα έχουν μεγάλη μετασυλλεκτική διάρκεια ζωής - τη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε μούρο - διατηρείται φρέσκο για έως και 3 μήνες στο ψυγείο!
Παρασκευάστε ένα συναρπαστικό Χριστουγεννιάτικο κέικ από μούρα. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό μούρο που κοστίζει μια περιουσία για να το αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ, ευδοκιμεί στο Ελληνικό κλίμα, και θα το χετε διαθέσιμο στο ψυγείο μέχρι τα Χριστούγεννα, τι θα μπορούσε να είναι καλύτερο;
Σπέρνεται και καλλιεργείται ακριβώς όπως η ντομάτα. Σπέρνετε τους σπόρους στα 13 χιλιοστά βαθιά σε ένα ρηχό δίσκο του κομπόστ σε ένα σπορείο ή σε ένα ηλιόλουστο περβάζι, σε θερμοκρασία 15-18 ° C. Βλάστηση σε 20-40 ημέρες. Μεταφυτέψτε τα σπορόφυτα σε επιμέρους 7,5 cm γλάστρες και κρατήστε τα σε ένα ηλιόλουστο και ζεστό σημείο σε εσωτερικούς χώρους. Φυτέψτε σε εξωτερικούς χώρους στα τέλη Μαρτίου όταν ο κίνδυνος όψιμου παγετού έχει περάσει σε αποστάσεις 50εκ ανά φυτό. Ακριβώς όπως οι ντομάτες το φυτό των Ίνκας αγαπά να αφεθεί σε ένα ηλιόλουστο σημείο με καλά στραγγιζόμενα εδάφη. Ένα φυτό ανά φυτοδοχείο ή σε μια συλλογή 30εκ γλαστρών στην αυλή είναι εξίσου αποτελεσματικό. Το Inca Berry θα ευδοκιμήσουν σε εξωτερικούς χώρους και δεν υπάρχει απολύτως καμία ανάγκη να το κλαδέψετε. Πότισμα και λίπανση είναι το μόνο που χρειάζεται για να διατηρηθεί ένα φυτό των Ίνκας υγιές. Σπορά: Φεβρουάριος-Απρίλιος. Συγκομιδή σε: 20-24 εβδομάδες.
Αναζήτηση


Εμείς προτείνουμε:
Δημοφιλή Είδη
-
ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ ΣΑΛΑΤΑ ΜΟΥΣΤΑΡΔΟΧΟΡΤΟ 1,99 €
-
ΡΟΛΟΓΙΑ PASSIFLORA 1,99 €
-
ΠΑΣΤΙΝΑΚΙ ΥΒΡΙΔΙΟ GLADIATOR F1 2,79 €
-
ΖΙΝΝΙΑ ΓΙΓΑΣ ΜΙΧ 1,99 €
Πληροφορίες
Ακολουθήστε μας
Επικοινωνία
Χρυσούπολη Καβάλας
Τηλ: 25910 22347
Κιν: 6932 212368
E-mail: info@geoponika.gr




